Karekteristik af bidragydere

BabySam er med 32 forretninger rundt om i Danmark landets største forhandler af babyudstyr. Inden for rammerne af DESINOVA fokuserer BabySam på udviklingen af et nyt service/rådgivningskoncept 2.0. Konceptet omfatter bl.a. udvikling af medarbejderkompetencer til afkodning af brugerbehov. Projektet foregår i et samarbejde med designvirksomheden DesignConcern.

Bahne sælger via deres 17 livsstilsbutikker brugskunst, gaveartikler og modetøj til danskerne. I samarbejde med designvirksomheden Wauhaus er Bahnes DESINOVA-projekt rettet mod at udvikle et nyt web-univers, der fokuserer på nye kundegrupper.DESINOVA

CSC er en af verdens førende it-services leverandører og leverer it-løsninger til en lang række af private og offentlige kunder. Sammen med designvirksomheden Knud Holscher Design har CSC Danmark udviklet et nyt koncept for digital byggesagshåndtering i 4 danske kommuner med særlig fokus på brugerinvolvering.

Danske Privathospitaler er Danmarks eneste landsdækkende privathospital. Med mere end 100 højtuddannede specialister tilbyder Danske Privathospitaler de fleste former for behandlinger og undersøgelser. Sammen med designvirksomheden Kontrapunkt udvikler Danske Privathospitaler et nyt web-univers inden for plastik og kosmetisk kirurgi baseret på en grundig undersøgelse af brugeres behov og deres brug af IT.

INR er et firma som er specialister indenfor bruseafskærmning, blandingsbatterier og håndklædetørrere. Firmaet har altså specialiseret sig indenfor artikler til badeværeslet, og må siges at være rigtig dygtige til det de gør. Du kan læse mere om dem her.

DSB er som Danmarks største transportoperatør en selvstændig offentlig virksomhed ejet af Transport- og Energiministeriet. DSBs deltagelse i DESINOVA foregår i samarbejde med designvirksomheden DesignNord. Projektet fokuserer bedre udnyttelse af elektroniske medier og udstyr. Endvidere skal processen udvikle DSBs kompetancer inden for servicedesign og innovation med særlig fokus på brugerinvolvering.

Merlin har i DESINOVA-projektet samarbejdet med designvirksomheden Triagonal om udviklingen af kædens kundefokus. Projektet har haft særlig fokus på kvinders indflydelse på købsprocessen. I efteråret 2008 blev Merlin overtaget af Elbodan som bl.a. ejer elektronikkæden Expert.

PFA Pension sælger og administrerer pensionsporteføljer for virksomhederskunder. PFA har i samarbejde med designvirksomhederne live|work, MOVE Integrated Design og People&Product lagt grundstenen til at forbedre kunde-oplevelsen fra første til sidste touchpoint i forbindelse med gennemførelsen af et stort IT- og servicedesignprojekt. Derudover har PFA gennemført et innovationsprojekt med henblik på at udvikle nye services for de unge pensionskunder.

Spejder Sport er Danmarks største udbydere af beklædning til et aktivt udendørsliv. Projektet der er skabt sammen med designvirksomheden Gramstrup Design har ændret Spejder Sports strategiske fokus fra at være overvejende produktorienteret til at være mere udadvendt og orienteret mod kunders og brugeres behov.

Dansk Revision er en landsdækkende revisorkæde med kontorer i 27 byer og mere end 500 medarbejdere. Sammen med designvirksomhedenFaktor 3 og GEMBA Innovation gennemføres et projekt med fokus på at udvikle nye rådgivningsydelser, der ligger udover de traditionelle revisionsydelser. Med afsæt i afdækning af kundernes behov konceptudvikles flere nye rådgivningsydelser.

Et andet firma som også klarer sig ganske godt er lyskilderdirekte, som sælger LED pærer og diverse slags lamper i Danmark. Hvis du vil se deres hjemmeside, da klik her.

Karakteristisk af et stolt dansk designer firma

DK Beslag A/S, der fremstiller bygningsbeslag, er en dansk produktionsvirksomhed beliggende på Sjælland.

Virksomheden blev etableret i 1953 af smeden Niels Kammer. Oprindeligt beskæftigede virksomheden sig med reparation af landbrugsmaskiner og fremstilling af maskiner til træindustrien. Arbejdsopgaverne har ændret sig med årene, og hovedaktiviteten er i dag produktion af bygningsbeslag. DK Beslag A/S har siden 1998 været ejet af en stor europæisk koncern.

DK Beslag A/S varetager koncernens produktion og salg til det nordiske marked samt Rusland. Det nordiske marked betjenes fra Danmark, mens virksomheden har en salgsafdeling i Rusland, som servicerer dette store og voksende marked.

Virksomheden er kendt for at have et meget stort sortiment af standardbygningsbeslag, men kan også levere specialtilpassede beslag. Standardsortimentet udgør 95 % af den samlede omsætning og er så stort, at det kan dække de fleste kunders behov.

DK Beslag A/S er ligeledes kendt for at have et højt kvalitetsniveau. Virksomheden er ISO 9001 certificeret, og alle produkter er endvidere CE mærkede. Kunderne kan dermed have tillid til, at virksomhedens bygningsbeslag lever op til alle bygningsnormer og -standarder på de markeder, hvor virksomheden er til stede.

Omsætningen var frem til finanskrisen kraftigt stigende, men virksomheden har siden oplevet et stort fald i efterspørgslen pga mindre aktivitet i byggebranchen. Omsætningen var i det seneste regnskabsår på ca. kr. 150 mio.

Vedligeholdelse af facadeisolering

Efter facadeisoleringen er det vigtigt at den holdes vedlige, og der undgås skader, da det er vigtigt at facadeisoleringen holdes komplet så varmen ikke siver ud alligevel. Derudover er det rent designmæssigt langt pænere, når isoleringen er hold vedlige.

Reparationer

Er man ude for at der er behov for en reparation skal det gøre. Det kan være følgende tilfælde der er en del af vedligeholdelse og reparations arbejdet.

  • Udskiftning af pudsen
  • Alger
  • Normal vedligeholdelse
  • Levetiden af facaden
  • Normal eftersyn
  • Overfladebehandling af facadeisoleringen
  • Evt. graffiti

Den hyppigste grund til vedligeholdelse er facadeisoleringen levetid. I dag er materialet dog lavet af meget god kvalitet som egentlig over tid kun bliver bedre og stærkere. I materialet er der kalk og cement, som giver en bedre holdbarhed og giver karboniseringseffekten. 

Eftersyn anbefales at blive eftersynet hvert 5. År. Her bliver der grundigt tjekket om alt er iorden og om der er eventuelle mekaniske skader, overfladerevner, porøse overflader, fugtskjolder, ødelagte fuger eller andet.

Andre forhold gør sig også gældende for at du har den bedste isolering og der er ikke sker noget. Husk at få tjekket om det er et stykke tid siden der er vedligeholdt, eller gå en runde og se om du kan se noget unormalt ved din facadeisolering.

Hvem skal gøre det

Normalt skal den person eller firma som har udført facadeisoleringen eftertjekke og vedligeholde. Vær derfor opmærksom på om det firma der udfører isoleringen giver eftertjek og vedligeholdelse med i prisen. Om ikke andet hvor dyrt det er. Ofte er det et meget godt tegn hvis isoleringsfirmaet ligger vægt på dette område, da det viser at det materiale de bruger, er holdbart og kvalitetsdygtigt.

Hvis du finder ud af at entreprenøren ikke giver denne service så sørg for at skifte firma og spørg om et andet isoleringsfirma kan gøre det til en god pris. Det er oftest lidt dyrere end normalt, da de først skal sætte sig ind i hvordan det andet firma har facadeisoleret huset.

Dansk Design

Danmark er et meget lille land, hvis man sammenligner med mange af naboerne i Europa, men trods den lille størrelse er vi alligevel en stor international spiller på design markedet. Dansk design er i dag kendt verden over, og adskillige af de danske virksomheder har skabt sig et globalt kendt brand baseret på kvalitet og design. Og det spændende ved denne situation er, at det ikke kun er en virksomhed, der er kendt, men mange. Når det kommer til design er der selvfølgelig flere store virksomheder, men der er alligevel nogle der er lidt mere kendt end andre.stoldanish

Bang & Olufsen
Firmaet Bang og Olufsen (B&O) er kendt verden over for deres stilrene design, fyldige lyd og skarpe sanseoplevelser fortalt igennem rene billeder. Virksomheden ligger i Struer, og er et godt eksempel på, hvordan en lille virksomhed, der investerer i ideer og hårdt arbejde kan blive kendt. Virksomhedens produkter er relativ dyre, men alligevel er de utrolig eftertragtede på det internationale marked. Selvom der fra B&O’s side er tale om elektronik produkter til hjemmet, så bliver deres produkter alligevel betegnet som et møbel af dem, der har deres produkter stående. Og det giver meget til et hjem, når man først har et eller flere produkter stående.

Georg Jensen
Firmaet er mere end 100 år gammelt, og har en international status indenfor design af smykker, ure og ting til hjemmet. Hos Georg Jensen ligger man vægt på stilren design baseret på kvalitetsmæssige gode råvarer, der præsenteres i et eksklusivt setup. Produkterne er en sammensmeltning af de forskellige komponenter, der tilkendegives ved at to plus to faktisk kan blive til 5 eller mere. Sagt på en anden måde så bliver der skabt fortællinger, historier og følelser med materialer draget fra jorden.

Royal Copenhagen
Firmaet er et glimrende eksempel på, at design ikke behøves at være innovativt, men i stedet godt kan være etisk og stilrent. Royal Copenhagen er kendt verden over for deres tallerkner, kopper og skulpturer, der er opført i porcelæn af den ypperste kvalitet. Hvert produkt har sin personlighed, og der ligges meget stor vægt på at hver del er malet i hånden. Royal Copenhagens design er på ingen måde innovativt, men alligevel giver det mening i en designmæssig sammenhæng. Når man ser produkterne, så tænker langt de fleste tilbage på deres barndom, hvor en mormor havde porcelæn der mindede om det, som Royal Copenhagen sælger i dag. Det er et bevis for at smag ikke nødvendigvis ændrer sig. KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Danmark har meget mere at byde på, og vi vil igennem tiden tage hånd om nogle af de innovative og eksklusive produkter som er ”Made in Denmark”.

Skandinavisk design hyldes

Dansk arkitektur har jo netop vundet stor anerkendelse med Henning Larsen Architects, der har vundet den prestigefulde Mies van der Rohe-pris for moderne arkitektur.  Prisen er vundet for koncerthuset Harpa i Reykjavik som er lavet i samarbejde med Studio Olafur Eliasson og Batteriiö arkitekterne.

Henning Larsen er kendt i Danmark, som ham der tegnede Operaen i København på bestilling af A.P. Møller. Og netop Operaen i København er et godt eksempel på hvordan arkitektur er kommet i centrum for meget af Københavns nye udvikling, men også i Norden i det hele taget. Havneområderne ombygges og moderniseres med nye og spænende byggerier.

Vil man lærer mere om Nordens nye arkitektur er der masser af inspiration at hente om design og arkitektur i bøgernes verden. Og netop bøger om nordisk design og arkitektur udgives der masser af nye og spænende og læseværdige værker i øjeblikket.

En af dem er denne serie af bøger om Scandinavian Moderne Houses, skrevet af Vibe Udsen. Den viser gode eksempler på smuk Skandinavisk arkitektur. Husene som er med i bogen er alle meget forskellige og fra forskellige tidsaldre og stilarter. Der er flere eksempler på spænende bøger her: