Karekteristik af bidragydere

BabySam er med 32 forretninger rundt om i Danmark landets største forhandler af babyudstyr. Inden for rammerne af DESINOVA fokuserer BabySam på udviklingen af et nyt service/rådgivningskoncept 2.0. Konceptet omfatter bl.a. udvikling af medarbejderkompetencer til afkodning af brugerbehov. Projektet foregår i et samarbejde med designvirksomheden DesignConcern.

Bahne sælger via deres 17 livsstilsbutikker brugskunst, gaveartikler og modetøj til danskerne. I samarbejde med designvirksomheden Wauhaus er Bahnes DESINOVA-projekt rettet mod at udvikle et nyt web-univers, der fokuserer på nye kundegrupper.DESINOVA

CSC er en af verdens førende it-services leverandører og leverer it-løsninger til en lang række af private og offentlige kunder. Sammen med designvirksomheden Knud Holscher Design har CSC Danmark udviklet et nyt koncept for digital byggesagshåndtering i 4 danske kommuner med særlig fokus på brugerinvolvering.

Danske Privathospitaler er Danmarks eneste landsdækkende privathospital. Med mere end 100 højtuddannede specialister tilbyder Danske Privathospitaler de fleste former for behandlinger og undersøgelser. Sammen med designvirksomheden Kontrapunkt udvikler Danske Privathospitaler et nyt web-univers inden for plastik og kosmetisk kirurgi baseret på en grundig undersøgelse af brugeres behov og deres brug af IT.

INR er et firma som er specialister indenfor bruseafskærmning, blandingsbatterier og håndklædetørrere. Firmaet har altså specialiseret sig indenfor artikler til badeværeslet, og må siges at være rigtig dygtige til det de gør. Du kan læse mere om dem her.

DSB er som Danmarks største transportoperatør en selvstændig offentlig virksomhed ejet af Transport- og Energiministeriet. DSBs deltagelse i DESINOVA foregår i samarbejde med designvirksomheden DesignNord. Projektet fokuserer bedre udnyttelse af elektroniske medier og udstyr. Endvidere skal processen udvikle DSBs kompetancer inden for servicedesign og innovation med særlig fokus på brugerinvolvering.

Merlin har i DESINOVA-projektet samarbejdet med designvirksomheden Triagonal om udviklingen af kædens kundefokus. Projektet har haft særlig fokus på kvinders indflydelse på købsprocessen. I efteråret 2008 blev Merlin overtaget af Elbodan som bl.a. ejer elektronikkæden Expert.

PFA Pension sælger og administrerer pensionsporteføljer for virksomhederskunder. PFA har i samarbejde med designvirksomhederne live|work, MOVE Integrated Design og People&Product lagt grundstenen til at forbedre kunde-oplevelsen fra første til sidste touchpoint i forbindelse med gennemførelsen af et stort IT- og servicedesignprojekt. Derudover har PFA gennemført et innovationsprojekt med henblik på at udvikle nye services for de unge pensionskunder.

Spejder Sport er Danmarks største udbydere af beklædning til et aktivt udendørsliv. Projektet der er skabt sammen med designvirksomheden Gramstrup Design har ændret Spejder Sports strategiske fokus fra at være overvejende produktorienteret til at være mere udadvendt og orienteret mod kunders og brugeres behov.

Dansk Revision er en landsdækkende revisorkæde med kontorer i 27 byer og mere end 500 medarbejdere. Sammen med designvirksomhedenFaktor 3 og GEMBA Innovation gennemføres et projekt med fokus på at udvikle nye rådgivningsydelser, der ligger udover de traditionelle revisionsydelser. Med afsæt i afdækning af kundernes behov konceptudvikles flere nye rådgivningsydelser.

Et andet firma som også klarer sig ganske godt er lyskilderdirekte, som sælger LED pærer og diverse slags lamper i Danmark. Hvis du vil se deres hjemmeside, da klik her.

Vedligeholdelse af facadeisolering

Efter facadeisoleringen er det vigtigt at den holdes vedlige, og der undgås skader, da det er vigtigt at facadeisoleringen holdes komplet så varmen ikke siver ud alligevel. Derudover er det rent designmæssigt langt pænere, når isoleringen er hold vedlige.

Reparationer

Er man ude for at der er behov for en reparation skal det gøre. Det kan være følgende tilfælde der er en del af vedligeholdelse og reparations arbejdet.

  • Udskiftning af pudsen
  • Alger
  • Normal vedligeholdelse
  • Levetiden af facaden
  • Normal eftersyn
  • Overfladebehandling af facadeisoleringen
  • Evt. graffiti

Den hyppigste grund til vedligeholdelse er facadeisoleringen levetid. I dag er materialet dog lavet af meget god kvalitet som egentlig over tid kun bliver bedre og stærkere. I materialet er der kalk og cement, som giver en bedre holdbarhed og giver karboniseringseffekten. 

Eftersyn anbefales at blive eftersynet hvert 5. År. Her bliver der grundigt tjekket om alt er iorden og om der er eventuelle mekaniske skader, overfladerevner, porøse overflader, fugtskjolder, ødelagte fuger eller andet.

Andre forhold gør sig også gældende for at du har den bedste isolering og der er ikke sker noget. Husk at få tjekket om det er et stykke tid siden der er vedligeholdt, eller gå en runde og se om du kan se noget unormalt ved din facadeisolering.

Hvem skal gøre det

Normalt skal den person eller firma som har udført facadeisoleringen eftertjekke og vedligeholde. Vær derfor opmærksom på om det firma der udfører isoleringen giver eftertjek og vedligeholdelse med i prisen. Om ikke andet hvor dyrt det er. Ofte er det et meget godt tegn hvis isoleringsfirmaet ligger vægt på dette område, da det viser at det materiale de bruger, er holdbart og kvalitetsdygtigt.

Hvis du finder ud af at entreprenøren ikke giver denne service så sørg for at skifte firma og spørg om et andet isoleringsfirma kan gøre det til en god pris. Det er oftest lidt dyrere end normalt, da de først skal sætte sig ind i hvordan det andet firma har facadeisoleret huset.