Dansk Design

Danmark er et meget lille land, hvis man sammenligner med mange af naboerne i Europa, men trods den lille størrelse er vi alligevel en stor international spiller på design markedet. Dansk design er i dag kendt verden over, og adskillige af de danske virksomheder har skabt sig et globalt kendt brand baseret på kvalitet og design. Og det spændende ved denne situation er, at det ikke kun er en virksomhed, der er kendt, men mange. Når det kommer til design er der selvfølgelig flere store virksomheder, men der er alligevel nogle der er lidt mere kendt end andre.stoldanish

Bang & Olufsen
Firmaet Bang og Olufsen (B&O) er kendt verden over for deres stilrene design, fyldige lyd og skarpe sanseoplevelser fortalt igennem rene billeder. Virksomheden ligger i Struer, og er et godt eksempel på, hvordan en lille virksomhed, der investerer i ideer og hårdt arbejde kan blive kendt. Virksomhedens produkter er relativ dyre, men alligevel er de utrolig eftertragtede på det internationale marked. Selvom der fra B&O’s side er tale om elektronik produkter til hjemmet, så bliver deres produkter alligevel betegnet som et møbel af dem, der har deres produkter stående. Og det giver meget til et hjem, når man først har et eller flere produkter stående.

Georg Jensen
Firmaet er mere end 100 år gammelt, og har en international status indenfor design af smykker, ure og ting til hjemmet. Hos Georg Jensen ligger man vægt på stilren design baseret på kvalitetsmæssige gode råvarer, der præsenteres i et eksklusivt setup. Produkterne er en sammensmeltning af de forskellige komponenter, der tilkendegives ved at to plus to faktisk kan blive til 5 eller mere. Sagt på en anden måde så bliver der skabt fortællinger, historier og følelser med materialer draget fra jorden.

Royal Copenhagen
Firmaet er et glimrende eksempel på, at design ikke behøves at være innovativt, men i stedet godt kan være etisk og stilrent. Royal Copenhagen er kendt verden over for deres tallerkner, kopper og skulpturer, der er opført i porcelæn af den ypperste kvalitet. Hvert produkt har sin personlighed, og der ligges meget stor vægt på at hver del er malet i hånden. Royal Copenhagens design er på ingen måde innovativt, men alligevel giver det mening i en designmæssig sammenhæng. Når man ser produkterne, så tænker langt de fleste tilbage på deres barndom, hvor en mormor havde porcelæn der mindede om det, som Royal Copenhagen sælger i dag. Det er et bevis for at smag ikke nødvendigvis ændrer sig. KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Danmark har meget mere at byde på, og vi vil igennem tiden tage hånd om nogle af de innovative og eksklusive produkter som er ”Made in Denmark”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *