Vedligeholdelse af facadeisolering

Efter facadeisoleringen er det vigtigt at den holdes vedlige, og der undgås skader, da det er vigtigt at facadeisoleringen holdes komplet så varmen ikke siver ud alligevel. Derudover er det rent designmæssigt langt pænere, når isoleringen er hold vedlige.

Reparationer

Er man ude for at der er behov for en reparation skal det gøre. Det kan være følgende tilfælde der er en del af vedligeholdelse og reparations arbejdet.

  • Udskiftning af pudsen
  • Alger
  • Normal vedligeholdelse
  • Levetiden af facaden
  • Normal eftersyn
  • Overfladebehandling af facadeisoleringen
  • Evt. graffiti

Den hyppigste grund til vedligeholdelse er facadeisoleringen levetid. I dag er materialet dog lavet af meget god kvalitet som egentlig over tid kun bliver bedre og stærkere. I materialet er der kalk og cement, som giver en bedre holdbarhed og giver karboniseringseffekten. 

Eftersyn anbefales at blive eftersynet hvert 5. År. Her bliver der grundigt tjekket om alt er iorden og om der er eventuelle mekaniske skader, overfladerevner, porøse overflader, fugtskjolder, ødelagte fuger eller andet.

Andre forhold gør sig også gældende for at du har den bedste isolering og der er ikke sker noget. Husk at få tjekket om det er et stykke tid siden der er vedligeholdt, eller gå en runde og se om du kan se noget unormalt ved din facadeisolering.

Hvem skal gøre det

Normalt skal den person eller firma som har udført facadeisoleringen eftertjekke og vedligeholde. Vær derfor opmærksom på om det firma der udfører isoleringen giver eftertjek og vedligeholdelse med i prisen. Om ikke andet hvor dyrt det er. Ofte er det et meget godt tegn hvis isoleringsfirmaet ligger vægt på dette område, da det viser at det materiale de bruger, er holdbart og kvalitetsdygtigt.

Hvis du finder ud af at entreprenøren ikke giver denne service så sørg for at skifte firma og spørg om et andet isoleringsfirma kan gøre det til en god pris. Det er oftest lidt dyrere end normalt, da de først skal sætte sig ind i hvordan det andet firma har facadeisoleret huset.