Skandinavisk design hyldes

Dansk arkitektur har jo netop vundet stor anerkendelse med Henning Larsen Architects, der har vundet den prestigefulde Mies van der Rohe-pris for moderne arkitektur.  Prisen er vundet for koncerthuset Harpa i Reykjavik som er lavet i samarbejde med Studio Olafur Eliasson og Batteriiö arkitekterne.

Henning Larsen er kendt i Danmark, som ham der tegnede Operaen i København på bestilling af A.P. Møller. Og netop Operaen i København er et godt eksempel på hvordan arkitektur er kommet i centrum for meget af Københavns nye udvikling, men også i Norden i det hele taget. Havneområderne ombygges og moderniseres med nye og spænende byggerier.

Vil man lærer mere om Nordens nye arkitektur er der masser af inspiration at hente om design og arkitektur i bøgernes verden. Og netop bøger om nordisk design og arkitektur udgives der masser af nye og spænende og læseværdige værker i øjeblikket.

En af dem er denne serie af bøger om Scandinavian Moderne Houses, skrevet af Vibe Udsen. Den viser gode eksempler på smuk Skandinavisk arkitektur. Husene som er med i bogen er alle meget forskellige og fra forskellige tidsaldre og stilarter. Der er flere eksempler på spænende bøger her:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *